Montaža snegolova

Snegolove montiramo na streho, ko je ta že gotova. Obstaja več možnosti za razporeditev. Za vrsto postavitve se odločimo glede na naklon strehe, vrste kritine, načina montaže ter vrste snegolova. Seveda pa na odločitev vpliva tudi območje objekta, saj je od tega odvisna količina in gostota snega, ki pade na streho. Severna stran strehe je bolj obremenjena, saj se na severni strani sneg zadržuje dalj časa, prav tako pa tudi veter nanese več snega na privetrno stran. Zato je dobro pred montažo preveriti lokacijo strehe ter preveriti vpliva vetra na streho.

Vrste snegolovov

Poznamo različne vrste snegolovov, ki so različnih oblik. Snegolove lahko montiramo točkovno ali linijsko.

  • Linijski snegolovi

Linijske snegolove uporabljamo pri strehah, katere imajo manj strm naklon, saj tam sneg počasneje zdrsi. Uporablja se tudi na tistih strehah, kjer je teža snega manjša in zato ni problematična.

  • Točkovni snegolovi

Točkovni snegolovi se uporabljajo na strehah, katere imajo večji naklon. Najboljša kombinacija pa uporaba Linijskih in Točkovnih snegolovov skupaj.

  • Vgrajeni snegolovi

Obstajajo tudi snegolovi, ki so že vgrajeni na strešnike. Uporabljajo se predvsem na novogradnjah in strehah, katere imajo manjši naklon.